Praktijk De Diamant

Onvervulde kinderwens? Ik help jou bij de verwerking van de pijn van dit onzichtbare verlies. En ik inspireer je om een nieuwe invulling te geven aan je leven zonder kinderen. Daarnaast help ik je te vertrouwen op de signalen van je lichaam. Het is echt mogelijk om weer helemaal blij te zijn met jezelf, je lijf en je partner. Gun jezelf nieuwe dromen. Je bent het waard!

Vaak hoor ik in mijn praktijk de vraag: ‘Waarom zou ik de beerput openen? Mijn grootste verlangen wordt toch nooit vervuld. Ik heb echt geen zin meer in die stank, de pijn en het verdriet. Er zit nu een stevige deksel op. Soms springt hij er even vanaf. Maar dan doe ik hem er toch gewoon weer op?’ Ja, dat kan. Je hebt ook een keuze om van jouw beerput een vreugdevat te maken door te leren hoe je de opbouw van 'druk in jezelf en de deksel’ kunt verminderen. Als de deksel er dan afgaat, heb je veel minder last van die alles overspoelende emoties.

 

Even voorstellen

Ik ben Simone Sinjorgo (1966), ongewild kinderloos en ik heb sinds 2009 een eigen praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie. Zo’n 20 jaar geleden stond ik na de medische malle molen met lege handen. Jarenlang heb ik allerlei emoties en gevoelens in mijn lichaam onderdrukt. Het was net als een bal onder water houden. Mijn burn-out en hernia waren het keerpunt in mijn leven om er echt iets mee te gaan doen. Het was een openbaring dat mijn verdriet van kinderloosheid zo’n grote rol had in mijn lichamelijke en mentale klachten. Ik heb me naar de buitenwereld vaak anders voorgedaan dan hoe ik me in werkelijkheid voelde. Dit veranderde toen ik hulp zocht. Ik werd meer mezelf en ging studeren. Daarin ontstond de wens om met al mijn inzichten en ervaringen nu jou te helpen.

 

Praten geeft troost en steun

Het creëert nieuwe aanknopingspunten om een nieuwe toekomst uit te stippelen. Ongewenste kinderloosheid reist in alle levensfases met je mee. Het leven heeft echter nog meer voor jou in petto. Ook leuke en fijne dingen! Zou toch zonde zijn om daar niet vol van te kunnen genieten? Als we samen aan de slag gaan dan,

  • ben je in staat om negatieve gedachten om te buigen;
  • schiet je niet meer vol in de stress of paniek wanneer je wordt geconfronteerd met kinderen;
  • geniet je weer zonder angst van feestjes en verjaardagen;
  • heb je meer rust in je hoofd en in je lijf;
  • kun je makkelijker over je verdriet en je pijn praten;
  • maak je weer keuzes waar je wel invloed op hebt en waarmee je je leven een positieve richting geeft.

 

Kortom, je zit beter in je vel.

Je hebt meer energie en er ontstaat ruimte om te kijken naar de mooie dingen die het leven jou nog te bieden heeft. Je verhaal doet er toe; je voelt je niet meer alleen en eenzaam. Als je het verdriet een grote rol blijft geven, blijven ook je frustratie, boosheid en verbittering (onbewust) aanwezig. Je kunt hier echt verandering in brengen. Het vraagt veel van je, dat klopt. Maar wil je echt die last voor altijd met je meedragen?

Ik kan je helpen met deze last. Je hebt niets te verliezen, alles te winnen.

Meer weten?