• - -

Zomerborrel kom jij ook?

 • - 22 aug 2018 -

  Op 22 augustus is het weer eens tijd voor een Kinderloosleven-borrel . Er waren weer nieuwe vrienden van het platform bijgekomen en ook deze dames en heren vonden het leuke eens een borrel mee te maken!
  Ook deelnemen aan deze borrel? Mail ons dan even via onderstaande knop.

Kinderloze vlucht gat in markt

 • - 23 juli 2018 -

  "Schreeuwende en huilende kinderen zijn een van de grootste ergernissen in vliegtuigen en hotels. ’Adults only’-hotels, waar kinderen onder 16 jaar niet worden toegelaten, schieten als paddenstoelen uit de grond. Er is ook een toenemende behoefte aan kindvrije vluchten" meldt De Telegraaf.

 • Ga naar artikel op www.msn.com

Europa zit in het kinderloze tijdperk

 • - 8 mei 2018 -

  Als onze nakomelingen terugkijken op onze tijden, zal het hen ongetwijfeld opvallen dat veel leidende politici geen kinderen hebben. Kende Nederland ooit jaren die later als eerste en tweede stadhouderloos tijdperk zijn gemunt, volgende generaties zullen het tweede decennium van de 21ste eeuw zomaar eens kunnen gaan aanduiden als het kinderloze tijdperk.

  ga naar het artikel op www.elsevierweekblad.nl

Ik voel mijn klok niet tikken. Ik denk dat ze digitaal is...

 • - 6 april 2018 -

  Je zal nog wel van gedachten veranderen. Wat een egoïstische beslissing. Zelfs in 2018 is het niet evident om als jonge vrouw bewust kinderloos te blijven. Kim Wuyckens (32) vertelt over een omstreden keuze.

  ga naar het artikel op www.hln.be

OPROEP groot vrouwenweekblad

 • - 13 febr 2018 -

  Wij zijn gevraagd om voor een interview in het grootste vrouwenweekblad van Nederland op zoek te gaan naar ongewenst kinderloze mannen (zo tussen de 40-55 jaar). Mannen die wel een relatie hebben, maar door onvruchtbaarheid geen kinderen kunnen krijgen. Het gaat om een interview met daarbij een foto. Welke man is zo stoer om dit aan te durven....?! Graag direct reageren naar: merelbrons@upcmail.nl

voorstelling ‘Moederziel Marleen’

 • - 3 en 4 febr 2018 -

  op 3 en 4 februari a.s. is het premièreweekend van cabaretvoorstelling ‘Moederziel Marleen’. Huisje, boompje, beestje: hoe moeilijk kan het zijn? Nou, absurd ingewikkeld! Tenminste als je Marleen Bekker heet. Want man, er móet zoveel, een klaterende carrière, een bruisend seksleven en een gewéldig kind. Als dat maar gaat lukken…

  zaterdag 3 februari 2018 om 20:15 uur (uitverkocht) OF zondag 4 februari 2018 om 15:00 uur (nieuwe datum!) in Theater Idea in Soest (vlak bij Amersfoort). Ticketprijs: €25,-

  (ga naar de website van Marleen Bekker)

Nieuwjaarsborrel super gezellig!

 • - 10 jan 2018 -

  Op 10 januari vonden wij het weer eens tijd voor een Kinderloosleven-borrel . Er waren weer nieuwe aanmeldingen binnengekomen en ook deze dames waren natuurlijk van de partij! Net als de vorige borrels was het weer super gezellig en zijn we ditmaal samengekomen op Breepark Breda bij 5th Avenue.
  Ook eens deelnemen aan deze borrel? Mail ons dan even via onderstaande knop.

Borrel Amsterdam een groot succes

 • - 17 okt 2017 -

  Op initiatief van een bezoekster van ons platform is er in Oktober 2017 een borrel georganiseerd voor kinderloze vrouwen woonachtig in de regio Amsterdam. Zelf konden wij er helaas niet bij aanwezig zijn maar het schijnt wederom een groot succes te zijn geweest net als de kinderloosleven-borrel van dit platform zelf in de regio Breda en Rotterdam. Er zijn meteen ook hier vervolgafspraken gemaakt en leuke vriendschappen/contacten door ontstaan.

Carla (46) brengt boek uit

 • - 16 sept 2017 -

  Carla Beukers (46) probeerde achttien jaar lang haar kinderwens te vervullen. 3,5 jaar geleden kreeg ze haar tweede miskraam en besloot ze dat het genoeg is geweest. "Ik ging er aan onderdoor." "Als ik met mijn vriend in de HEMA loop en ik zie een babypakje, stop ik. 'Kijk eens wat schattig!' zeg ik tegen hem. Daarna lopen we verder en is het goed." Carla was 24 jaar toen ze samen met haar toenmalige man besloot om te stoppen met de pil. Na jaren zonder succes kreeg ze onderzoeken en twee trajecten met hormoonbehandelingen (Intra-uteriene inseminatie, IUI) om de vruchtbaarheid te stimuleren. "Dat is heel zwaar. Ik had stemmingswisselingen, een kort lontje en was snel geïrriteerd of boos terwijl dat niet in mijn aard zit." (ga naar het artikel op www.rtlnieuws.nl)

Achtergesteld op collega's

 • - 16 aug 2017 -

  Ze nemen vaker vrij omdat hun kinderen ziek zijn, kunnen minder overwerken omdat de crèche vroeg sluit en hebben altijd eerste keus als het gaat om vakanties opnemen, omdat ze nu eenmaal gebonden zijn aan de schoolvakanties, zo luiden de vooroordelen. Collega's met kinderen wekken nogal eens ergernis bij hun kinderloze collega's. In haar boek 'Lean in' schrijft Facebook-ceo Sheryl Sandberg over het voorbeeld van een single vrouw die vond dat zij net zoveel recht had op een vrije middag voor een feestje, als haar collega's hadden op een vrije middag voor hun kinderen. Al was het alleen maar omdat zij zonder feestjes misschien wel nooit een man zou ontmoeten met wie ze kinderen kon krijgen om ook eens middagen vrij voor te nemen. (ga naar het artikel op www.rtlnieuws.nl)

1e Kinderloosleven-borrel regio BREDA

 • - 3 augustus 2017 -

  Na het, al geruime tijd, ontvangen van aanvragen uit de regio Breda e.o. om een kinderloosleven.nl borrel te organiseren na een succesvolle borrel het jaar ervoor in Rotterdam (Het Zalmhuis) was het op 3 augustus eindelijk zover. Onder het genot van een drankje werdt het een gezellige avond die plaatsvond in Het Houtse Meer. Natuurlijk werd het thema "kinderloosheid" besproken en waren er natuurlijk enorm veel raakvlakken, maar ook werd er over vele andere gezellige onderwerpen gepraat. Op deze avond werd meteen de agenda getrokken voor de volgende borrel en hierna zijn er steeds weer nieuwe afspraken gemaakt. De groep wisselt van samenstelling, iedere keer komen er weer nieuwe gezichten bij. Ook eens deelnemen aan deze borrel? Mail ons dan even via onderstaande knop.

Oproep: gemeente Maastricht

 • - 14 juli 2017 -

  De Gemeente Maastricht zocht ouders met een onvervulde kinderwens, die hun verhaal wilden delen. Het Centrum voor Jeugd en Gezin Maastricht Heuvelland (www.cjg043.nl) wilde in het kader van het thema ‘Lief & Leed’ aandacht besteden aan ‘ongewenste kinderloosheid’. Daarvoor waren zij op zoek naar ouders met een onvervulde kinderwens die anoniem hun verhaal willen delen voor andere ouders die in dezelfde situatie verkeren. Er zijn veel reacties op gekomen en dit platform staat ook vanaf dat moment op de website van deze gemeente.

feiten amerikaans onderzoek

 • - 6 maart 2017 -

  MSN.nl publiceerde dat de Amerikaanse Indiana University (stiekem) een onderzoek heeft gedaan naar kinderloosheid. De afwezigheid van nageslacht resulteert geregeld tot 'morele verontwaardiging' t.o.v. het kinderloze stel en zij werden beoordeeld als 'minder bevredigd'. Er werdt ook een zekere mate van woede, walging en afkeuring naar de stellen zonder kinderen gevoeld... (ga naar het artikel op MSN.nl)

Een nieuw jaar

 • - 1 januari 2017 -

  Wij wensen iedereen een gezellig 2017! Onze site heeft ook in 2016 weer veel mensen geholpen naar een vol leven zonder kinderen en blijft de nr 1 site in google op kinderloosheid (meer dan 1000 views per dag!), ook de nieuwe dating-rubriek is in 2016 gestart en lijkt zo in het nieuwe jaar de eerste match te hebben! Al met al een jaar om nog verder uit te bouwen met ons platform, we hebben weer ideeen genoeg en houden jullie op de hoogte!

koppel verovert het web

 • - 21 dec 2016 -

  De Amerikaanse Carrie en haar vriend mogen dan al 3 jaar getrouwd zijn, ze willen bewust geen kinderen en daar hebben ze zelf geen enkel probleem mee. Alleen hun omgeving denkt daar anders over. Bij elke mogelijke gelegenheid worden ze lastiggevallen met vragen over een baby en dus besloot het koppel daar iets aan te doen met ondertussen al 1,5 miljoen likes als gevolg! Het artikel is hier te lezen.

OPROEP Telegraaf rubriek "VROUW"

 • - 14 oktober 2016 -

  De Telegraaf was op zoek naar een ongewild kinderloze man voor een artikel op VROUW.nl en heeft onze hulp hierin gevraagd.

Wij staan in de Volkskrant

 • - 12 sept 2016 -

  Kinderloosleven wordt wederom genoemd in de media, ditmaal in een artikel in De Volkskrant wat natuurlijk weer voor veel naamsbekendheid zorgde en een enorme boost in de bezoekersaantallen op dit platform www.kinderloosleven.nl

OPROEP : NRC Handelsblad

 • - 15 augustus 2016 -

  NRC Handelsblad is bezig met een verhaal over ongewenst kinderloze mannen. Door het verhaal en de documentaire van Halina Reijn leeft dit onderwerp, vooral bij vrouwen. Maar het is natuurlijk niet een onderwerp dat alleen vrouwen raakt, NRC wil graag de mannen aan het woord laten. Er werken al drie mannen mee die vertellen over hun eigen ervaring. En een maatschappelijk werker gespecialiseerd in begeleiding van stellen die kinderloos zullen blijven, hij helpt bij het rouwproces. De mannen zijn om verschillende redenen ongewenst kinderloos. Nu zoeken zij nog een man die geen vrouw kan vinden, maar wel graag kinderen wil (of had gewild). Wie wil hieraan meewerken?

kinderloosleven op RTL nieuws

 • - 15 juli 2016 -

  Wij hebben n.a.v. de ingezonden brief van Jennifer Aniston een interview met RTL nieuws gehad. Het interview heeft een plekje gekregen op de homepage van RTL nieuws!! Dit heeft een stortvloed aan reacties gegenereerd en natuurlijk een ongelooflijke piek in onze bezoekersaantallen maar het allerbelangrijkste is natuurlijk de aandacht die het onderwerp heeft gekregen. Wil je het artikel lezen? ga dan naar : het artikel op de site van RTL

kindervrije vakanties populair

 • - 9 juli 2016 -

  Gisteren meldt De Telegraaf dat Kindvrije vakanties steeds populairder worden. Zie het artikel hieronder... Een huilende baby in het vliegtuig, gillende kinderen aan het zwembad en jengelende peuters in het restaurant. Kinderen op vakantie bezorgen veel mensen hoofdpijn. Steeds meer mensen boeken daarom vakanties waar kinderen niet welkom zijn: de zogenaamde adults only of kindvrije vakanties. Reisorganisatie Tui biedt adults only vakanties aan onder de naam SENSIMAR. Wil je het artikel lezen? ga dan naar : het artikel op de telegraaf site

TV programma KRO/NCRV

 • - 12 mei 2016. -

  Voor een nieuw zesdelig TV programma voor de KRO/NCRV over het dertigersdilemma (NPO3) zijn wij benaderd voor medewerking, ook zijn wij gevraagd om hulp bij en het zoeken naar dertigers-stellen die heel bewust geen kinderen willen en daar open over willen praten. update okt-2016: Inmiddels is het programma gemaakt en uitgezonden

Website blijft in de lift

 • - 22 april 2016 -

  Sinds de start van deze website hebben wij veel leuke reacties, verhalen, persoonlijke e-mails en feedback van iedereen gekregen. Hierdoor weten wij nu dat er velen zijn die net als wij geworsteld hebben met dit onderwerp, iets waarvan wij eerst dachten nota bene de enige te zijn! In eerste instantie niet onze eerste voorkeur maar tegenwoordig een zeer gewaardeerd en gebruikt medium; facebook! Sinds 2015/2016 zijn wij steeds actiever hierop aan het posten en zijn de resultaten steeds beter! Het leukste is dat het ons een heel goed beeld geeft van de doelgroep. Wat blijkt, de leeftijdsgroep die veruit het meest geïnteresseerd is in onze Facebook pagina is tussen 35 en 44 jaar oud. Ook zijn het overwegend vrouwen (88%).. zie onderstaand screenshot! Op onze site is dit verschil trouwens minder groot en dat is niet zo vreemd want op Facebook zitten sowieso meer vrouwen dan mannen. Wil je ook meehelpen, graag! Deel en like ons en/of stuur je verhaal in!

Kinderkanker; mannen vaak kinderloos

 • - 20 april 2016 -

  Mannen die genezen zijn van kinderkanker hebben later minder kans op het krijgen van kinderen en maken vaker gebruik van voortplantingstechnieken. Dat blijkt uit een Noorse studie bij ruim 2.600 mannen

Childfree-hotels: een hit in Duitsland

 • - 4 februari 2016 -

  Afgelopen zondag besteedde de Wall Street Yournal een artikel aan de enorme opkomst en het succes van kinderloze hotels in Duitsland. Sommige Duitse hotels zijn in de afgelopen jaren zeer populair geworden vanwege het niet toestaan van kleine kinderen, zij bieden volwassenen een uitje ver weg van al het lawaai. Bent u hier ook voorstander van of juist niet? Laat het ons weten!

Mannen vaker kinderloos

 • - 17 mei 2015 -

  De ongewenst kinderloze single hetero man zal niet snel aanschuiven bij De Wereld Draait Door, dit meldt de Volkskrant in een artikel. Toch zijn er meer mannen dan vrouwen met een onvervulde kinderwens. Ze zijn minder gelukkig dan vaders, verdienen minder en werken minder uren. Wil de OK-man ook deelnemen aan dit gesprek?' Dat schreef Halina Reijn onderaan haar column, een soort coming-out als ongewenst kinderloze single. Het stuk, dat ze 's avonds bij De Wereld Draait Door mocht toelichten, leverde een storm van reacties op. Van al dan niet bewust kinderloze vrouwen. Van mannen die wel een kind met Halina wilden. Maar hetero single mannen met een onvervulde kinderwens roerden zich niet tot nauwelijks. Vreemd, als je bedenkt dat het bij hen vaker voorkomt: van de generatie geboren tussen 1955 en 1964 heeft grofweg een kwart geen kinderen, tegen eenvijfde van de vrouwen. In slechts tien procent van de gevallen is kinderloosheid een bewuste keuze. Wil je het artikel lezen? ga dan naar : het artikel op de site van de Volkskrant

Platform verovert Belgie

 • - september 2014 -

  Wij zijn gevraagd om in de zomer van 2014 mee te werken aan een interview voor het grootste vrouwen-magazine van Belgie namelijk "Goed Gevoel". Het werd een leuk en eerlijk artikel waarin de problematiek en taboe rondom kinderloosheid in Nederland en Belgie werd besproken. Dit heeft ons platform een enorme boost gegeven!